Postupak udaljene dijagnoze

Denther primjenjuje vlastiti postupak dentalne dijagnostike. Na taj način postižemo naše rezultate.
Najvažnije razlike u odnosu na uobičajeni postupak su:
 1. U postupku sudjeluje više stomatologa, svaki specijaliziran za svoj dio
 2. Pretrage i mišljenja pružaju različiti stomatolozi
 3. Cijeli postupak je podložan neovisnoj reviziji
Napomena: Denther dijagnoza nije prikladna za hitne slučajeve! Ukoliko osjećate iznimnu bol ili imate neki drugi hitan slučaj, obratite se svom stomatologu, liječniku,  dežurnoj klinici ili ukoliko je potrebno nazovite 112.
Bez duljenja, ovo su najvažniji koraci:
 1. Upitnik
 2. Dentalni rendgen
 3. Dentalne fotografije
 4. Klinički pregled
 5. Online dijagnoza
 6. Plan terapije

Upitnik

U prvom koraku, pacijent odgovara na niz pitanja o svom oralnom i općenitom zdravlju i zdravstvenoj skrbi. Pitanja su pažljivo osmišljena u skladu sa preporukama vodećih svjetskih dentalnih organizacija. Cilj upitnika je dobiti sve bitne informacije koje nam sam pacijent može dati. Iznimno je važno da na svako pitanje odgovorite istinito i precizno. O tome ovisi uspjeh dijagnoze!
Pacijentima koji koriste Denther prvi put postavljamo najviše pitanja. Kod sljedećeg korištenja, potrebno je odgovoriti samo na pitanja vezana nove događaje.

Dentalni rendgen

Korištenje rendgenskih snimki je zlatni standard u dentalnoj medicini. Nužne su za dijagnozu brojnih patologija i planiranje terapije. Slijedeći vodeću svjetsku praksu, koristimo rendgen razmjerno potrebi svakog pacijenta.
Pacijentima koji koriste Denther prvi put, obavezno snimamo:
 1. jednu veliku panoramsku snimku cijelih usta (tzv. Ortopan) i
 2. dvije male snimke kruna stražnjih zuba (tzv. Bitewing).
Na ovaj način dobivamo uvid u cijelokupno stanje i dodatan uvid u najproblematičniji dio usta.
Napomena: Snimanje rendgen snimaka tokom trudnoće se preporuča samo u hitnim slučajevima. Obzirom da Denther aplikacija nije namijenjena davanju dijagnoze u hitnim slučajevima, Denther protokol za trudnice ne podrazumijeva rendgen snimke.

Dentalne fotografije

Neizostavan dio našeg postupka je izrada profesionalnih dentalnih fotografija prema jedinstvenom Denther protokolu kliničke dentalne fotografije. U tome se razlikujemo od uobičajenog postupka. Naše fotografije obuhvaćaju sve vidljive površine zuba i desni. U potpunosti zamijenjuju vizualni klinički pregled i omogućavaju dijagnozu na daljinu. Kvaliteta fotografija omogućava uvećanje od 20 puta i veću preciznost.

Klinički pregled

Klinički pregled smo sveli samo na suvremene  kliničke  dentalne testove koje je nužno provesti kako bi se dobila potpuna slika o pacijentu. Ovakav pregled traje u prosjeku 10-ak minuta, a može ga obaviti svaki stomatolog. Nakon pregleda, stomatolog upisuje nalaz u aplikaciju.

Online dijagnoza

Najveća razlika u odnosu na uobičajeni postupak. U prethodnim koracima su prikupljene informacije potrebne za dijagnozu. Iste su spremljene digitalno u našoj aplikaciji. Pacijent ih može brzo i lako podijeliti. Na taj način možemo dobiti neograničen broj mišljenja, bez potrebe da pacijent posjeti stomatologe.
U sam postupak davanja dijagnoze online smo ubacili vlastite standarde. Mi kontroliramo redoslijed, fokus, preciznost i primjenu dijagnostičkih standarda naših stomatologa. Na taj način dolazimo do točne dijagnoze. Pacijent može birati broj, iskustvo i uspješnost stomatologa koji će mu dati dijagnostičko mišljenje.
Napomena: Ponekad je moguće da pacijent mora obaviti dodatne pretrage ili se vratiti nakon određenog vremena. To je česta i normalna pojava u medicini.

Plan terapije

U posljednjem koraku, izrađujemo preporuku za plan terapije za pacijenta. U obzir se uzimaju pojedinačne potrebe i karakteristike pacijenta.